Надежда Нейнски можела да влезе в съюз само с Костов

Надежда Нейнски можела да влезе в съюз само с Костов
В края на окттомври Надежда Нейнски и Мартин Димитров обявиха, че създават Национален съюз „Единство" в СДС, който ще работи за обединение на партията с ДСБ. Снимка: neynsky.eu
A A+ A++ A

Напусналата преди дни редиците на СДС Надежда Нейнски намекна, че „Единство" може да направи съюз с Иван Костов.

Това стана на форум за малките и средните предприятия в Пловдив, на който присъстват нейни поддръжници от Националния съюз „Единство".

„Нещата изглеждат символични, но са естествени, че в Пловдив в рамките на тези 3 дни пристигат и хората на ДСБ начело с Иван Костов. Нещата започват да се оформят по естествен начин. Както казват старите хора – ако има нещо добро и в най-лошото, то е, че маските паднаха", категорична бе Нейнски, цитирана от „Стандарт”.

Първата сбирка на Национален съюз „Единство" е в Пловдив. В рамките на два дни ще бъдат обсъдени проблемите на бизнеса и обединението на традиционната десница.

В неделя (9-ти декември) в Пловдив пристига и лидерът на ДСБ Иван Костов. Бившият премиер ще говори за бъдещето на партията преди изборите.

„Не сме търсили никаква символика – просто се спряхме на Пловдив, защото не искахме да рискуваме излишно при това лошо време да се съберем някъде другаде", обясни Нейнски.

Тя препоръча да се търси единство между хора единомишленици, които имат еднакви оценки за случилото се в България и за пътя, който традиционната десница е извървяла.

В края на окттомври Надежда Нейнски и Мартин Димитров обявиха, че създават Национален съюз „Единство" в СДС, който ще работи за обединение на партията с ДСБ.

Месец след това Надежда Нейнски напусна СДС, само ден след като Националният съвет на СДС изключи от партията депутатите Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Димо Гяуров.

На 7 декември СДС отбеляза 23 години от създаването си.

#СДС #Надежда Нейнски #Национален съюз „Единство" #Пловдив #ДСБ #Иван Костов #Мартин Димитров #България #Ваньо Шарков #Димо Гяуров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници