Борисов: Що Цветанов да не стане премиер?

Борисов: Що Цветанов да не стане премиер?
A A+ A++ A

Що да не стане премиер, всеки носи маршалския жезъл в раницата си, смята министър-председателят Бойко Борисов,

Отговорът на премиера беше на зададен журналистически въпрос защо при посещението си в САЩ Цветанов дава оценки за България и се държи като министър-председател, предаде БГНЕС.

„Не ме осведомяват. Много ми е слаб пресцентърът“, каза Борисов, след което обясни, че коментарът му е бил шега и медиите да не го приемат насериозно.

На друг въпрос дали Борисов не иронизира възможността вицепремиерът и вътрешен министър да стане министър председател, той отговори:

„Шегувам се с вас, защото има коледна, новогодишна шега".

Премиерът сподели, че във вторник външният министър Николай Младенов се е справил много добре в Брюксел и предложенията на България отновно Македония и членството й в ЕС са били приери.

Президентът Росен Плевнелиев казал на Борисов, че е имало изказване на Цветанов, който малко е принизил президентската институция, но след това, се е поправил с това, че държавният глава е обединител на всички.

Борисов заяви, че е разговарял с Цветанов и вътрешният министър по никакъв начин не е искал да заседне президента, „просто, когато се дават оценки непрекъснато, някой път човек се изнервя и може да каже нещо повече".

#Бойко Борисов #Цветан Цветанов #министър-председател #министър на вътрешните работи #Президент на България #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници