Разочароващ старт на продажбите на iPhone 5 в Китай

Разочароващ старт на продажбите на iPhone 5 в Китай
A A+ A++ A

Apple получиха звучен шамар от китайските потребители при старта на продажбите на iPhone 5 в най-многолюдната страна на света. Шокираните репортери отбелязаха, че пред магазина в Пекин е имало точно двама клиенти, както и един снежен човек. Всичко това е в пълен контраст с бунтовете по време на старта на продажбите на iPhone 4s и боя между клиенти и служители на магазините при пускането на белия iPhone 4 в миналото.

Според наблюдатели причините за това са многобройни. Като се започне от изключително студеното време в Китай и се стигне до завишената с 23% цена на iPhone 5 спрямо офертата на Apple в САЩ. Като причина се изтъква и новата система за продажби, която изисква от клиентите да се регистрират предварително през интернет, за да закупят устройство. Подобна бе и картинката при старта на продажбите на iPad mini преди 2 месеца, където също отсъстваха характерните тълпи.

Междувременно в петък сутринта цената на акциите на Apple падна до най-ниското си ниво от февруари насам - 507,66 долара. Причината за това се оказа доклад от UBS, че продажбите на iPhone може би вече са достигнали връхната си точка и ще започнат да намаляват. В допълнение, и от Jefferies & Company писаха, че Apple е намалила поръчките за компоненти от азиатските си партньори.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите