Нейнски: Скандалите в СДС целят обслужване на интересите на ГЕРБ

Нейнски: Скандалите в СДС целят обслужване на интересите на ГЕРБ
Според евродепутата атаките срещу опитите на традиционната десница да се обедини показват, че са засегнати интересите на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Атаките срещу опитите на традиционната десница да се обедини показват, че са засегнати интересите на ГЕРБ, заяви евродепутатът и бивш лидер на СДС Надежда Нейнски.

Нейнски даде за пример атаките на вътрешния министър Цветан Цветанов, който преди дни каза, че има договаряне между нея и структурите на Алексей Петров, предаде „Медиапул“.

От СДС коментираха, че Петров е искал Нейнски да бъде издигната за президент.

От своя страна евродепутатът посъветва Цветанов да намери хората, които имат общи фирми с Алексей Петров.

„Ще му дам и един жокер - да се огледа първо около себе си“, каза Нейнски, визирайки информацията отпреди години, че Петров е бил съдружник на премиера Бойко Борисов.

По думите на Надежда Нейнски целта на преченето на десницата да се консолидира е останалите хора от СДС да обслужват интересите на ГЕРБ.

„Управляващите наричат СДС марка. Необходим им е символ, който да ги легитимира като демократичния партньор на СДС“, смята още евродепутатът.

„Виждате какво се случва например с избора на конституционен съдия, за който дори президентът даде своята оценка. Единството е единствената формула за десницата, за да стане гарант, че демократичните промени в България няма да бъдат променени“, добави Нейнски.

Според нея е изключително важно да бъде съхранена истината за реформите в България.

Наскоро създаденото от Нейнски, която подаде оставка като член на СДС, и изключения от редиците на сините Мартин Димитров сдружение „Единство“ започна преговори с партията на Иван Костов ДСБ.

Целта на консултациите е възстановяването на Синята коалиция за парламентарните избори през 2013 г., след като СДС се отдели от коалицията още през пролетта.

Преди няколко дни Костов заяви, че СДС е раздиран от две центробежни сили - Синята коалиция и ГЕРБ.

„Не сме герои в сериал, за да си прощаваме“, каза тя в коментар на отношенията й с Иван Костов, с когото бяха разединени преди години.

#Надежда Нейнски #СДС #ДСБ #Иван Костов #скандали #министър на вътрешните работи #Цветан Цветанов #ГЕРБ #интереси #Синята коалиция #„Единство“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино