ТИР-ове и снегорини в пътна клопка край Дунав мост

ТИР-ове и снегорини в пътна клопка край Дунав мост
Тапи на кръговото кръстовище край Дунав мост и в района на международния булевард „България“ в Русе затрудняват движението край граничния пункт. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Тапи на кръговото кръстовище край Дунав мост и в района на международния булевард „България“ в Русе затрудняват движението край граничния пункт.

Причината е, че при излизането си от паркингите тежкотоварните камиони буксуват, а в същото време други ТИР-ове искат да влязат на тяхно място.

В задръстването, което се образува по международното шосе, попаднаха и част от снегопочистващите машини, предаде БГНЕС.

За да се придвижат ТИР-овете по пътя Русе–Бяла-Велико Търново, се изисква да имат поставени вериги. По-късно органите на реда започнаха да пропускат камионите на порции, като бе достатъчно шофьорите само да покажат, че разполагат с вериги.

Още в четвъртък вечерта всички тежкотоварни камиони бяха пренасочени към паркингите около Дунав мост, които много бързо се препълниха. Шофьорите се оплакаха, че това се случва само в България, докато в другите европейски страни има създаден механизъм за придвижването на ТИР-овете.

„Там събират по 10 до 20 камиона с конвой, придвижват ги 100 км, там ги поема друг конвой и така ни изкарват през цялата държава. Тук не може ли да го направят - една машина напред и 10 ТИР-а след нея, после други десет... Така ни прекарват през Румъния, където също има снеговалеж и ветрове“, коментира Христо Иванов от Пазарджик.

Освен това престоят на паркингите се заплаща по 10 лв. на ден, което е допълнителен разход.

#Дунав мост #Русе #ТИР #паркинг #Румъния #сняг #снегорин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници