Леден дъжд обля с кристална глазура центъра на Москва

Леден дъжд обля с кристална глазура центъра на Москва
Стихията порази най-вече столичния център - обля с ледена глазура мостове и тротоари, превърна колите в големи близалки и обгърна с прозрачна „броня" дървесните клони. Снимка: aibob.wordpress.com
A A+ A++ A

„Леден" дъжд се изсипа над Москва сутринта в сряда, 26 декември.

Стихията порази най-вече столичния център - обля с ледена глазура мостове и тротоари, превърна колите в големи близалки и обгърна с прозрачна „броня" дървесните клони, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Тук-там продължава и снеговалежът, започнал през нощта. По московската околовръстна магистрала има сериозни задръствания, а в източната й част колите не се движат изобщо.

Междувременно заместник-кметът Пьотр Бирюков увери журналистите, че градските комунални служби са подготвени за всякакви изненади, свързани с лошото време.

При минус 25 градуса в понеделник в сряда в Москва температурите вече са над нулата и се очаква снежната покривка да нараства с 8 до 10 сантиметра дневно.

За избягване на поледици службите по чистотата предварително са обработили с реактиви улиците и пътното платно. Постоянно се чистят от снега тротоарите, входовете на метростанциите, подлезите и спирките на транспорта.

В Москва работят общо към 11 хиляди единици техника за снегопочистване, включително близо 2500 самосвала.

Синоптиците очакват снеговалежите да продължат почти до пладне, следобед температурите леко да се повишат до нула градуса, а през нощта отново малко да се понижат. 

В града бе регистриран нов исторически максимум на електропотреблението - 18,052 мегавата.

Градските служби се справиха със задачите си и имат възможност и занапред да поддържат живота в мегаполиса на нужното ниво. По-специално в навечерието на новогодишните празници, когато столичното комунално стопанство ще е сред първите, отговорни за това московчани да имат светлина, топлина и вода, добави заместник-кметът.

#Русия #Москва #студ #леден дъжд #снегопочистване #електричество #ток #вода

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници