Нова блокада на пътя за Банско - местните пак искат нов лифт и още писти

Нова блокада на пътя за Банско - местните пак искат нов лифт и още писти
Над 1000 граждани и гости на курортния град затвориха в петък и събота пътя за Банско в знак на протест срещу „зеления рекет". Към тях се присъедини и председателят на парламента Цецка Цачева (с червеното яке). Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Граждани и гости на Банско ще блокират за трети пореден ден входа на курортния град с искане за втора кабинкова линия, нови писти и актуализиране на Плана за управление на парк „Пирин".

Всичко това е необходимо, за да се избегнат вечните опашки от последните години, задръстванията в центъра на града и ограничаване на достъпа на автомобили в планината.

Председателят на инициативния комитет, организиращ протестите, Малин Бистрин обяви, че всеки ден гражданите и гостите на Банско ще блокират подстъпите към града до еднозначно решение на изпълнителната власт.

Над 1000 граждани и гости на курортния град затвориха в петък и събота пътя за Банско в знак на протест срещу „зеления рекет".

В своите искания хората подчертаха, че няма екологични пречки, защото развитието не напуска вече съществуващите граници на ски-зоната. Решението се състои в отмяна на текст от Плана за управление на парк „Пирин".

В събота към тях се присъедини и председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Тя каза, че се е запознала от новините с техните искания, а в събота е била информирана за проблемите на скизоната и нуждата от изграждане на втори кабинков лифт от кмета на община Банско Георги Икономов.

Тя е била и на Бъндеришка поляна, в района на скипистите, и е усетила недоволството на чакащите на опашки скиори пред скисъоръженията.

„Вярвам във вашите справедливи искания, обърна се Цецка Цачева към присъстващите, и много бих искала следващата година, живот и здраве, като минавам през Банско, ако не да видя построен втори кабинков лифт, поне да видя, че той е започнал да се строи," продължи тя под звуците на ръкопляскания.

Председателят на Народното събрание каза още, че ще запознае колегите си от Народното събрание с исканията на хората от Банско и района и ще съдейства те да бъдат чути и реализирани.

#Банско #протест #лифт #писти #Пирин #Георги Икономов #кмет на Банско #Цецка Цачева #председател на НС #ски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници