ГЕРБ обещаваха 80 000 работни места - къде са, пита Станишев

ГЕРБ обещаваха 80 000 работни места - къде са, пита Станишев
За моя мандат се създадоха 360 000 нови работни места в България, голяма част от които за млади хора, похвали се Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

По време на мандата на Тройната коалиция бяха създадени 360 000 нови работни места, а ГЕРБ обещаваха 80 000, но къде са те, пита лидерът на БСП Сергей Станишев.

„За моя мандат се създадоха 360 000 нови работни места в България, голяма част от които за млади хора. По едно време даже имаше недостиг на работна сила," отбеляза той в ефира на ТВ7.

Той подчерта още, че тогава България е регистрирала най-високите темпове на икономически растеж и е въвела най-дългото майчинство в Европа.

Сергей Станишев заяви, че ситуацията в момента налага политиката за младежта да бъде изведена като национален приоритет.

Той припомни, че като лидер на ПЕС е инициирал кампания срещу младежката безработица, за чиято реализация са поискани 10 млрд. евро от европейския бюджет.

Сергей Станишев посочи три стълба на младежката политика – повече средства за образование, младежката заетост и грижата за отглеждането на деца.

„Четвърта година парите за майките са замразени на 240 лв.," заяви той и припомни, че алтернативния бюджет на БСП беше заложено те да бъдат незабавно качени на 310 лв.

„700 000 българи в трудоспособна възраст без работа – резултатът от управлението на ГЕРБ," посочи Сергей Станишев и подчерта, че икономическият растеж е под 1%.

Той припомни, че освен статистиката на регистрираните безработни има и друга – на обезкуражените.

„Сегашното правителство получи пълна хазна с резерв от 8,5 милиарда лв., ще остави полупразна в минимален размер. Дребният и среден бизнес в България, които са гръбнакът на българската икономика, е рекетиран ежедневно от държавната администрация, от това управление в полза на монополите," каза Сергей Станишев.

Той посочи също, че трябва да бъдат защитени правата на гражданите и да бъде спрян „тоталният натиск върху медиите"

„Живеем в милиционерска държава, в която правата на медиите се газят ежедневно," добави Сергей Станишев.

#Сергей Станишев #председател на БСП #президент на ПЕС #ГЕРБ #безработица #работни места #икономически растеж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници