След Депардийо и Бриджит Бардо поиска руско гражданство

След Депардийо и Бриджит Бардо поиска руско гражданство
След Жерар Депардийо и Бриджит Бардо поиска да стане гражданин на Русия. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

След Жерар Депардийо и Бриджит Бардо поиска да стане гражданин на Русия.

Френската актриса и борец за правата на животните поясни пред канала ТV5 Monde, че вече не подкрепя Франция заради поведението на властите, които игнорират молбите ѝ за защита на животните, предаде „Дневник".

„Говоря съвсем сериозно. Стига ми толкова. Не желая да подкрепям тази страна. Още от времето на Никола Саркози, който никога не държеше на думата си, молбите ми не се чуват. В ярост съм от безсилието си, още повече, че не моля за нищо свръхестествено, а само за помощ за нещастните животни," заяви Бриджит Бардо.

Повод за коментара й стана съдбата на два слона от цирка в Лион, болни от туберкулоза. Заради заплаха за здравето на посетителите предстои животните да бъдат приспани.

Фондът на Бриджит Бардо за защита на животните поиска общината на Лион да му предаде слоновете, но до този момент не е получил отговор.

В средата на седмицата актрисата се е обърнала писмено към президента Франсоа Оланд, за да го увери, че фондът ще финансира лечението и карантинната изолация на двата слона, но не е получила отговор и от неговата инстиуция.

#Русия #Франция #Жерар Депардийо #Бриджит Бардо #слон #туберкулоза #Франсоа Оланд #Президент на Франция #Никола Саркози

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници