Стреляха по кабинет на Самарас и централата на „Нова демокрация“

A A+ A++ A

Въоръжен мъж е открил огън по централата на управляващата гръцка партия „Нова демокрация“ рано сутринта в понеделник.

Един от куршумите е ударил фасадата на кабинет на гръцкия премиер Андонис Самарас, информираха АП и Нова телевизия.

Правителственият говорител Симос Кедикоглу заяви, че изстрел е поразил прозореца на офиса, който Самарас използва по-рядко, откакто е министър-председател.

„Разбира се, можеше да има жертви – чистачката или някой от охраната“, добави Кедикоглу.

Никой не е пострадал при стрелбата, но полицията е отцелипа централния района в Атина, където неизвестният нападател е стрелял с автоматично оръжие.

До момента никой не е поел отговорност за атаката, осъществена на фона на новата вълна от политическото насилие от страна на малки анархистки и крайнолеви организации в Гърция.

Според разследващите авторът на нападението е имал най-малко един съучастник, а в близост до мястото, където се намира обстрелваната партийна централа, е бил намерен опожарен автомобил, който може да е свързан със стрелбата.

Консервативната Нова демокрация оглавява коалиционния кабинет, подкрепен от три партии, който беше сформиран след изборите през юни 2012 г.

Правителството на Самарас започна поредица от действия за орязване на бюджетния дефицит чрез неприятни за повечето гърци съкращения на социалните разходи и увеличения на данъците.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници