„Капитал Daily“ стартира в понеделник

„Капитал Daily“ стартира в понеделник
Преди месец издателските групи „Икономедиа“ и Bonnier подписаха споразумение, според което „Пари“ премина в портфолиото на „Икономедиа“. Снимка: Съюз на българските журналисти
A A+ A++ A

В понеделник ще излезе първият брой на новия бизнес всекидневник „Капитал Daily“, който наследява вестниците „Дневник“ и „Пари“.

Преди месец издателските групи „Икономедиа“ и Bonnier подписаха споразумение, според което „Пари“ премина в портфолиото на „Икономедиа“.

Промените в портфолиото налагат и промени в управлението на продуктите, съобщават от „Икономедиа“.

Велислава Попова, до момента главен редактор на „Дневник“, става главен редактор на dnevnik.bg.

Главен редактор на „Капитал“, отговарящ за трите издания под марката (седмичника „Капитал“, „Капитал Daily“ и capital.bg), продължава да бъде Станка Тошева.

Управляващ редактор на седмичника „Капитал“ става Алексей Лазаров, на capital.bg – Иван Михалев. Управляващ редактор на „Капитал Daily“ ще бъде Иван Бедров, който досега беше зам. главен редактор на „Пари“.

„Стратегията ни е да обединим под марката „Капитал“ чрез вече трите информационни продукта бизнес аудиторията и групата на хората, които вземат решения, а марката „Дневник“ чрез платформата dnevnik.bg да насочим и развиваме към всички активни интернет потребители“, заяви изпълнителният директор на „Икономедиа“ Лилия Апостолова.

Съдържанието на „Капитал Daily“ в интернет ще се качва на сайта на capital.bg, като част от него ще бъде платено. Това ще е достъпът до pdf версията и съдържанието във вида, в който е селектирано и подредено за вестника.

Тях ще могат да четат само абонатите на вестника и онлайн абонатите на изданието.

Сегашните абонати на вестниците „Дневник“ и „Пари“ автоматично ще започнат да получават новия всекидневник „Капитал Daily“.

Вестникът ще излиза всеки работен ден, на 24 страници, розова хартия и с модерен дизайн.

#Икономедиа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници