Без злоупотреби с прокуратурата, призова Цацаров

Без злоупотреби с прокуратурата, призова Цацаров
Сотир Цацаров увери, че по сигнала на земеделския министър Мирослав Найденов за заменки по морето вече се работи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Да не се злоупотребява с прокуратурата, призова новият главен прокурор Сотир Цацаров на първото заседание на Висшия съдебен съвет, на което участва като член по право.

Той предложи на ВСС Пенка Богданова и Борислав Сарафов да бъдат назначени за негови заместници.

Другото предложение на Сотир Цацаров е да бъде направена атестация на Ася Петрова и Камен Михов във връзка с намерението му да ги направи свои заместници, предаде БНР.

Главният прокурор предлага също неуспелият кандидат за конституционен съдия Галя Гугушева да бъде освободена като зам.-ръководител на Специализираната апелативна прокуратура.

Ако това се осъществи заедно с искането на Цацаров да назначи Борислав Сарафов за свой заместник, специализираната структура ще остане без ръководство.

Сотир Цацаров увери, че по сигнала на земеделския министър Мирослав Найденов за заменки по морето вече се работи.

„Сигналът съдържа искане за проверка на 98 сделки, което е непосилна задача и изисква време, което обществеността едва ли ще даде. За конкретните 29 декара дюни, от които започна целият скандал, там се работи активно“, каза главният прокурор и напомни, че делото се води от Бургаската окръжна прокуратура.

Сотир Цацаров прогнозира и че след края на неговия мандат прокуратурата ще продължи да се схваща като всеобхватен държавен контролен орган и от нея ще се очаква да проверява всичко.

Също като своя предшественик Борис Велчев, Цацаров призова да не се злоупотребява с прокуратурата и всеки да си гледа работата съобразно законовите си правомощия.

#Мирослав Найденов #Галя Гугушева #Камен Михов #Ася Петрова #Борислав Сарафов #Пенка Богданова #главен прокурор #Сотир Цацаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници