ДПС: Езикът на омразата – поръчител на покушението на Доган

A A+ A++ A

Истинският „поръчител" на покушението срещу лидера на ДПС Ахмед Доган е езикът на омразата и „анти-ДПС агресията" в българското общество, според позицията на партията, обявена от зам.-председателя Лютви Местан.

В емоционална реч около час и половина, след като 25-годишен мъж от Бургас се опита да застреля с пистолет лидера на ДПС Ахмед Доган на трибуната на Осмата национална конференция на движението, Местан обяви, че нападението е бил „откровен опит за покушение пред очите на цяла България".

„За щастие покушението не успя, Доган е в добро здравословно състояние. Всички ние, цяла България станахме свидетели на най-уродливата изява на политиката на омразата, на сатанизирането на ДПС и на нашия лидер, които прескочиха всякакви граници," заяви Местан.

„Не знаем кой е физическият извършител, но няма съмнение, че истинският поръчител на това покушение е именно езикът на омразата, на конфронтацията, на анти-ДПС агресията в българското общество", обяви той.

Местан призова всички български и международни политически фактори не просто да се разграничат от нападението, но и „да гарантират правото на етнорелигиозните различия да имат свое присъствие в политическия и обществен живот на всяка една държава."

„Мисля, че усетихме повелята на времето. От днес никой няма да се замисли какво означава посланието ни, че трябва да възстановим демокрацията в България. Има разлика между формално разписаната и истинската демокрация. В истинската демокрация не може да има такава уродлива проява – някой да се опита да ликвидира лидера на една партия", добави Местан.

#ДПС #Ахмед Доган #Лютви Местан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино