3000 искат съд за делегатите от ДПС, ритали нападателя на Доган

3000 искат съд за делегатите от ДПС, ритали нападателя на Доган
След като беше блъснат от Ахмед Доган, а после и повален на земята от двама охранители на НСО, върху Октай Енимехмедов се нахвърлиха делегатите от първия ред на залата, сред които депутати от ДПС, който започнаха да го налагат с юмруци и ритници. Снимка:
A A+ A++ A

Близо 3000 души настояват за съд и наказания за делегатите от ДПС, които биха нападателя на Ахмед Доган Октай Енимехмедов.

25-годишният мъж се изправи до лидера по време на речта му на Осмата национална конференция на партията, опря пистолет в слепоочието му и опита да стреля два пъти, но оръжието му не произведе изстрели.

След като беше блъснат от Ахмед Доган, а после и повален на земята от двама охранители на НСО, върху него се нахвърлиха делегатите от първия ред на залата, сред които депутати от ДПС, който започнаха да го налагат с юмруци и ритници.

От събота следобед социалната мрежа ври и кипи от коментари във връзка със случая, като стотици възмутени от побоя вече събират подписка с настояване за съд след боя.

„Сега всичките ритни-делегатковци на съд. Има предостатъчно кадри и снимки! Да видим дали ще има оставки в НСО и дали онези дебелаци-дъртаци, дето скачаха по нападателя и го ритаха в главата ще бъдат наказани. Щото нали ако сме правова държава това си е насилие и произвол. Има си закони, нека нападателят да бъде съден, но не и пребиван от бой на обществено място," пишат разгневени в социалната мрежа.

За подписката за повдигане на обвинение на делегатите, пребили похитителя, крещейки „убийте го", са се подписали повече от 1000 души.

Нейният призив гласи: „Бихме искали нашето мнение да бъде чуто и да бъдат взети адекватни, спрямо законовата уредба на Република България мерки. Всички ние осъждаме действията на извършителя Октай Енимехмедов, но правим същото и с предприетите действия от делегатите от ДПС, поради което смятаме, че на същите тези лица трябва да бъде повдигнато обвинение. Прокуратурата да се самосезира. На мнение сме, че нанасяне на побой, върху когото и да е български гражданин от хора, които самият той е избрал като етикет на моралните и обществени догми, е напълно недопустимо в едно правово, демократично общество, за каквото смятаме нашето през 2013 г. Прокуратурата да се самосезира по случая с нанесения побой над похитителя на Ахмед Доган: да се гледат записите; да се разпознаят лицата; да им бъде повдигнато обвинение за побой и хулиганска проява на обществено място; справедлив процес".

#ДПС #Ахмед Доган #Октай Енимехмедов #Фейсбук

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници