Борисов призова политиците от ДПС към по-сдържани коментари

Борисов призова политиците от ДПС към по-сдържани коментари
Премиерът Бойко Борисов призова политиците от ДПС да бъдат по-сдържани в коментарите на нападението срещу лидера им Ахмед Доган. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов призова политиците от ДПС да бъдат по-сдържани в коментарите на нападението срещу лидера им Ахмед Доган.

Министър-председателят предупреди, че е неуместно опитът за покушение да се интерпретира като опит за засилване на етническото напрежение в България, предвид, че нападателят Октай Енимехмедов е български турчин, предаде бТВ.

25-годишният мъж от Бургас се изправи с пистолет в ръка до Ахмед Доган, докато той представяше доклада си пред Осмата национална конференция на ДПС в НДК на 19 януари.

Младежът опита да стреля два пъти, но оръжието му засече. Впоследствие се оказа, че пистолетът му е бил газов и бил зареден само с три патрона, които не могат да причинят сериозни наранявания.

Секунди след като се появи на сцената, Октай Енимехмедов беше обезвреден от охранители от НСО, а върху него с юмруци и ритници се нахвърлиха десетина делегати на ДПС.

Премиерът Бойко Борисов оцени реакцията на охранителните органи след нападението като адекватна.

#ДПС #Ахмед Доган #Октай Енимехмедов #Бойко Борисов #премиер на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници