Депутат от РЗС предложи да защитава безвъзмездно в съда нападателя на Доган

Депутат от РЗС предложи да защитава безвъзмездно в съда нападателя на Доган
Народният представител от „Ред, законност и справедливост" Емил Василев отправи предложението да защитава безвъзмездно Октай Енимехмедов с писмо до медиите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутат от РЗС предложи да защитава безвъзмездно в съда нападателя на Ахмед Доган - Октай Енимехмедов.

Народният представител от „Ред, законност и справедливост" Емил Василев отправи предложението с писмо до медиите, предаде „Дневник".

„Без абсолютно никаква предварителна информация голяма част от политиците по инерция обявиха акта на Енимехмедов срещу Ахмед Доган за терористичен и насаждащ етническа омраза в България. Прокуратурата побърза да квалифицира деянието като опит за убийство, без да са събрани и анализирани каквито и да било доказателства, нито за личността на Енимехмедов, нито за оръжието, нито за мотивите му. Очевидно, че при тези обстоятелства Октай Енимехмедов няма как да получи честен и справедлив наказателен процес," мотивира решението си адвокат Емил Василев.

След като обоснова предложението си, депутатът припомня кой е лидерът на ДПС Ахмед Доган.

„Ползвам случая да припомня, че Ахмед Доган е агент на Държавна сигурност и най-близък личен приятел на покойния Илия Павлов. През 1997 г. той си позволи да заяви от парламентарната трибуна, че главна задача на ДПС е да защитава интересите на „Мултигруп". На този фон да се обявява едно тоталитарно ченге и отявлен мафиот за „най-големия политик на България" и за „жертва" е цинизъм," пише още в писмото си до медиите депутатът от РЗС.

#Ахмед Доган #ДПС #Емил Василев #РЗС #Октай Енимехмедов #Илия Павлов #„Мултигруп"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници