Охраната на форума на ДПС беше поверена на НСО, твърдят от фирма „Крон"

Охраната на форума на ДПС беше поверена на НСО, твърдят от фирма „Крон"
От частната охранителна фирма „Крон" са категорични, че охраната на конференцията на ДПС в НДК, на която беше извършен опит за покушение срещу лидера Ахмед Доган, е била отговорност на НСО. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От частната охранителна фирма „Крон" са категорични, че охраната на конференцията на ДПС в НДК, на която беше извършен опит за покушение срещу лидера Ахмед Доган, е била отговорност на НСО.

Фирмата на ген. Кирил Радев действително има договор с ДПС във връзка с проведената в събота конференция, но той обхваща периода от 16 януари до началото на политическото мероприятие.

„Реално преди конференцията фирмата пое организацията на хората от главния вход до залата – т.е. имаше само разпоредителни действия," обясни собственикът пред бТВ.

Не пресконференция на НСО в събота непосредствено след инцидента шефът на държавната служба Тодор Коджейков посочи „Крон" като отговорна за сигурността в НДК по време на Осмата национална конференция на ДПС.

„Фирмата няма вина за случилото се, защото няма отношение към пропускателния режим или техниката. Нашите хора бяха без оръжие – само оказваха съдействия за обществения ред. Преди началото на политическата проява пристигнаха хората на НСО и си поеха цялата охрана – това е тяхната задача," обясни ген. Кирил Радев.

„Крон" няма отношение нито към регистрацията на участниците, нито към раздаването на баджове", добави шефът на „Крон".

Той оцени като „недобро" нивото на сигурността в НДК в съботния ден.

„Свободно беше движението на всички хора, нямаше никакъв контрол и пропускателен режим. НСО не могат да прехвърлят отговорността си, те си отговарят за такива мероприятия от държавен характер," каза още ген Кирил Радев.

Според него директорът на НСО не е бил добре запознат с действията на екипа си по време на събитието. Това проличало от проведената пресконференция. Ген. Радев посочи още, че след опита за покушение всички делегати са били проверени за оръжие - нещо, което не е било направено преди началото на конференцията.

#„Крон" #НСО #ДПС #Ахмед Доган #Тодор Коджейков #НДК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници