Енимехмедов не съжалявал за нападението над Доган

Енимехмедов не съжалявал за нападението над Доган
По думите на Неделчо Стойчев с действията си Октай Енимехмедов иска да покаже, че лидерът на ДПС греши, а не да става носител на идеи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Октай Енимехмедов не съжалява за нападението срещу Ахмед Доган, което извърши публично по време на Осмата национална конференция на ДПС в събота.

„Нападнал го е публично, за да бъде направена съответната демонстрация. Той не съжалява за това, което направи“, каза директорът на Института по психология Неделчо Стойчев в ефира на бТВ.

Според заключенията на специалиста Октай Енимехмедов е искал да нарани емоционално, а не физически лидера на ДПС Ахмед Доган.

„Нападателят не е имал практическа възможност с този пистолет да го убие. Преди всичко е искал да го нарани емоционално, физически – не. Той е нямал техническа възможност да го убие с това оръжие“, каза Неделчо Стойчев в ефира на бТВ.

Според експертизата при нападението срещу Ахмед Доган 25-годишният мъж от Бургас е използвал газов пистолет, в който имало два сигнално-звукови патрона и един с пипер за прогонване на животни. Според специалисти евентуален изстрел с такова оръжие може да причини леки обгаряния по кожата.

По думите на Неделчо Стойчев с действията си Октай Енимехмедов иска да покаже, че лидерът на ДПС греши, а не да става носител на идеи.

„Той е харесвал Доган. Разочаровало го е това, че Доган не е честен с неговите си хора“, каза Неделчо Стойчев.

„Като човек от този етнос 25-годишният мъж е търсил идеологически опорна точка – бил е на конференция на партията на Касим Дал, както и на конференция на младежкото ДПС“, обясни още психологът.

Според Неделчо Стойчев с интерпретациите си представителите на политическите партии в България се опитват да извлекат някаква полза.

„При положение че имаме ясната визия за мотивите на извършителя, оттам нататък може да се правят всякакви хипотези“, заяви той.

Намерението на ДПС да поискат международно разследване Стойчев определи като „пресилено и тенденциозно“.

#ДПС #Ахмед Доган #Неделчо Стойчев #Октай Енимехмедов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници