Motorola работи по X phone с Android 5.0

Motorola работи по X phone с Android 5.0
A A+ A++ A

Точно преди Коледа в Wall Street Journal се появи информация за бъдещите планове на Motorola, след като компанията повече от половин година е притежание на Google. Според публикацията Motorola работи по телефон с кодовото име "X phone", съчетаващ най-авангардни технологии и възможности, които да го отличат от всичко останало на пазара, но непредвидени проблеми са забавили разработването на устройството. Спънките са били свързани с производството и управлението на веригата за доставка на компоненти и те са накарали компанията да преразгледа първоначалните си планове, в които е влизало ползването на гъвкав дисплей.

Източниците на изданието споделят, че Motorola на практика работи на два фронта - устройства, които са предназначени за операторите, и "X phone". По-късно се очаква и разработването на X таблет. Работата по телефона се ръководи от Лайор Рон, който е бил в екипа на Google Maps, а сред характеристиките му са планирани върхови възможности по отношение на камерата и софтуера за обработка на снимките. Някои от функциите обаче са изразходвали прекалено бързо батерията, а други вече са били пуснати в други устройства. Все пак препятствията при разработката на нов продукт не са нещо ново, а премиерата на телефона се очаква тази година.

Междувременно в сайта Droid Forums се появи информация, която уж идва от запознат с телефона източник и описва някои от особеностите му. Уточнява се, че данните не са потвърдени от друго място, а освен това и източникът им не най-сигурният, така че имайте едно наум. Според тях става дума за телефон с 5" екран, който стига до краищата на корпуса и е почти без рамка. Това прави устройството по-малко от Samsung Galaxy S III. Телефонът няма да е част от серията Nexus, но въпреки това ще работи с Android 5.0 Key Lime Pie с промени в интерфейса и ще бъде представен по време на премиерата на платформата по-късно през годината.

http://online.wsj.com/article/SB10001424127887324731304578191711598368942.html
http://www.droidforums.net/forum/droid-news/235533-exclusive-rumor-moto-s-x-phone-multi-carrier-key-lime-pie-google-i-o-more.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници