Microsoft работи по съвместимост с CardDAV и CalDAV за Windows Phone

Microsoft работи по съвместимост с CardDAV и CalDAV за Windows Phone
A A+ A++ A

Решението на Google от 30 януари да спре поддръжката за протокола Exchange ActiveSync, който Microsoft използва за синхронизиране на електронна поща, контакти и календар в мобилната си операционна система, заплаши да остави много потребители на Windows Phone без достъп до важната за тях информация. Положението обаче не е толкова безнадеждно, подсказва информация на The Verge. Сайта пише, че Microsoft вече работи по добавянето на поддръжка за стандартите CardDAV и CalDAV в Windows Phone, но засега не е ясно кога ще стане това.

Оказва се, че Microsoft са очаквали решението на Google и представители на интернет гиганта са уведомили за него хората от Редмънд още през миналото лято. Тогава обаче Microsoft е бързала да приключи операторските тестове на платформата, за да не се забави пазарната й премиера преди празниците и промяна в графика за добавяне на съвместимост с CalDAV и CardDAV е щяла да обърка нещата. Google обяви решението си в средата на декември, с което осигури едва 45 дена за реакция и то във време, в което много от служителите на Microsoft са излезли в отпуск.

Компанията е помолила за отсрочка от около 6 месеца и за допълнителна информация как промените ще се отразят на потребителите, но от Google не са откликнали. Докато не се появи официалната поддръжка на протоколите след 30 януари новите потребители на Windows Phone ще могат да ползват само IMAP за синхронизация с Google и то само за електронна поща.

http://www.theverge.com/2013/1/21/3832838/windows-phone-carddav-caldav-support

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници