Депутатите обсъждат законопроекти за НСО и разузнаването

Депутатите обсъждат законопроекти за НСО и разузнаването
Двама служители на НСО бяха уволнени дисциплинарно заради нападението срещу Доган - началникът за екипа за охрана на мероприятието Георги Райков и началникът на екипа за лична охрана Георги Занев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатите в парламента ще обсъдят на първо четене законопроекти за Държавната агенция „Разузнаване" и за Националната служба за охрана (НСО).

По време на парламентарния контрол този петък вътрешният министър Цветан Цветанов ще отговаря на питане за опита за покушение над почетния председател на ДПС Ахмед Доган, предаде БНР.

Двама служители на НСО бяха уволнени дисциплинарно заради нападението срещу Доган. Заради инцидента ще бъдат наказани началникът за екипа за охрана на мероприятието Георги Райков и началникът на екипа за лична охрана Георги Занев.

По думите на шефа на НСО ген. Тодор Коджейков двамата са били в авангарда, който подсигурява подстъпите към охраняваното лице и не трябва да допускат никого да се доближи до него.

„Когато лицето премине, те уведомяват охраната, тя тогава ще има нужното време да реагира и да бъде по-адекватна в действията си“, коментира началникът на НСО.

Според заключенията от вътрешната проверка началникът на охраната на мероприятието не е направил нужното, за да обезпечи периметъра, да осигури нужната дистанция, за да се неутрализира нападателят.

Още 6 дисциплинарни наказания са наложени на останалите гардове от екипа за охрана на Ахмед Доган, но техните имена не бяха съобщени.

#покушение #Ахмед Доган #Държавна агенция „Разузнаване" #Национална служба за охрана #НСО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници