„Анонимните" хакнаха сайта на правосъдната комисия на САЩ

„Анонимните" хакнаха сайта на правосъдната комисия на САЩ
„Анонимните" заявили, че атаката им е отговор на смъртта на създателя на RSS Аарън Суорц, който е бил убит, за което те обвиняват правосъдната система на САЩ, посочвайки, че Суорц е бил оставен в безизходна ситуация. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Анонимните" са ханали сайта на Правосъдната комисия на САЩ (USSC), която се произнася с насоки за постановяване на присъди от федералните съдилища в САЩ.

Началната страница на правосъдната комисия е заменена с клип в YouTube и текстова версия на посланието на „Анонимните", предаде „Дневник".

„Анонимните" заявили, че атаката им е отговор на смъртта на Аарън Суорц. Според хактивистите Суорц е бил убит, за което те обвиняват правосъдната система на САЩ, посочвайки, че създателят на RSS е бил оставен в безизходна ситуация.

RSS (Really Simple Syndication) е софтуерен механизъм за обмен на новини между два сайта или между сайт и потребител, който представлява набор от формати за захранване с информация от световната интернет мрежа.

Според хакерите, през през 2012 г. ФБР са направили опит за проникване в редиците на „Анонимните", като са използвали същите тактики, които са доведоли до смъртта на Суорц.

„Анонимните" твърдят, че през последните години американското правосъдие е ерозирало, конституционните права са се размили, а прокурорите изземвали функциите на съда, преценявайки сами кого да обвиняват.

Хактивистите смятат още, че това е началото на Operation Last Resort, която ще продължи с атаката на други правителствени сайтове.

„Този път ще има промяна или ще има хаос", завършва посланието на „Анонимните".

#„Анонимните" #сайт #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници