Съпругата на ДСК е „Жена на годината“ във Франция

Съпругата на ДСК е „Жена на годината“ във Франция
Ан Сенклер, съпругата на бившия директор на Международния валутен фонд (МВФ) Доминик Строс-Кан, е най-популярната жена във Франция. Снимка: ЕПА
A A+ A++ A

Ан Сенклер, съпругата на бившия директор на Международния валутен фонд (МВФ) Доминик Строс-Кан, е най-популярната жена във Франция.

Непосредствено след Сенклер се нарежда новата директорка на МВФ Кристин Лагард, а трета е френската първа дама Карла Бруни, показва проучване, цитирано от „Ройтерс“.

Животът на Сенклер, богата наследница и популярна телевизионна журналистка през 80-те години на миналия век, се преобърна с главата надолу на 14 май, когато съпругът й беше арестуван в Ню Йорк по обвинения в опит за изнасилване на хотелска камериерка. Впоследствие те бяха отменени. Сенклер беше до съпруга си през цялото време на процеса.

Тя беше обявена за „Жена на годината“ в допитване на института CSA по поръчка на женското онлайн списание „Терафемина“ с 25% от гласовете, като остави далеч след себе си френската първа дама Карла Бруни, която получава едва 16%.

Сенклер, която беше много по-известна от Строс-Кан, когато двамата се ожениха в началото на 90-те години на миналия век, изпревари и директорката на МВФ Кристин Лагард, която се оттегли от поста си на финансов министър и замени Строс-Кан начело на Международния валутен фонд. За Лагард са гласували 24% от участниците в допитването.

Строс-Кан беше фаворит за следващ президент на Франция до 14 май, когато арестът му сложи край на кариерата му в МВФ и амбициите му във френския политически живот.

Сенклер беше до съпруга си след инцидента в САЩ и завръщането му във Франция, където противоречията около него продължават въпреки факта, че прокуратурата отмени обвиненията за сексуално нападение на френската писателка Тристан Банон.

Изследването на института CSA сред 1005 души, проведено по телефона между 6 и 7 декември, показва, че Сенклер е най-популярна сред жените над 50 години. Лагард е постигнала по-добър резултат от нея сред мъжете, участници в допитването.

#проучване #Франция #скандал #Доминик Строс-Кан #МВФ #Карла Бруни #Кристин Лагард #Ан Сенклер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници