Всички секции за референдума вече работят, увери ЦИК

Всички секции за референдума вече работят, увери ЦИК
Въпросът на референдума е формулиран по следния начин: „Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждането на нова ядрена електроцентрала?" Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Всички изборни секции за референдума на територията на страната вече са отворени, съобщи говорителят на ЦИК Бисер Троянов.

Изборният процес вече протича нормално и в секциите, където началото на референдума се забави заради натрупания сняг, допълни Троянов, цитиран от БГНЕС.

По-рано заради лошото време не успяха да отворят 2 секции в Айтос, секцията в село Бозьова, община Велинград и секцията в село Дрипчево, община Хасково.

Към този момент от МВР твърдят, че не са регистрирани особени инциденти и сигнали за нарушаване на обществения ред. Охраняването на изборните помещения през изминалата нощ е било нормално.

В събота вечерта обаче полицаи са предотвратили пожар в избирателна секция в читалище „Пробуда" във врачанското село Софрониево. Не са унищожени материали и документи.

Въпросът на референдума е формулиран по следния начин: „Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждането на нова ядрена електроцентрала?"

Гласуването ще приключи в 19:00 часа. Ако към този час в изборната секция все още има гласоподаватели, изборният ден продължава до 20:00 часа.

Референдумът ще се счита за успешен, ако се достигне избирателна активност, сходна с тази на последните парламентарни избори през 2009 г., когато са гласували 4 225 124 граждани.

Ако в гласуването са участвали по-малко от участвалите в последните избори за Народно събрание, но повече от 20% от гражданите с избирателни права, и ако с „да" са гласували повече от половината от участвалите в референдума, предложението се внася за разглеждане в парламента.

#референдум #ЦИК #Бисер Троянов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Референдум 2013
Последно от Референдум 2013

Всички новини от Референдум 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници