Над 180% ръст в печалбата на VIVACOM за 2012 г.

Над 180% ръст в печалбата на VIVACOM за 2012 г.
A A+ A++ A

VIVACOM отчита над 182% увеличение в печалбата си за 2012 г. до 20,3 млн. лв. Това е близо троен ръст в сравнение с данните за 2011 г., показва финансовият отчет на компанията за изминалата година. Като причина за ръста в печалбата се посочва оптимизирането на разходите и от по-доброто позициониране на портфолиото от продукти и услуги.

Приходите от мобилни услуги са повече със 7,8% на годишна база до 397,8 млн. лв., въпреки намалените цени за терминиране. За същия период клиентите нарастват с 16,8%, а потребителите на мобилен интернет се повишават със 71,6%. Абонатите на телевизионните услуги на оператора са се увеличили с над 84% за година. Така компанията компенсира спада в приходите от фиксирана телефония и общите приходи за 2012 г. са намалели само с 3,4% до 857,9 млн. лв.

Посочва се, че финансовото положение на компанията остава стабилно с наличност по банкови сметки и краткосрочни банкови депозити в размер на 63,9 млн. лв. в края на годината. Телекома уточнява, че продължава да реализира инвестиционната си програма фокусирана върху скоростен интернет през оптични технологии, развитие на мобилната мрежа и разширяването на портфейла от ТВ услуги.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници