Местан: ДПС се умори от коалиции

Местан: ДПС се умори от коалиции
Лютви Местан предполага, че следващият кабинет ще е експертен. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За ДПС коалиционността е по-удачният модел, но съзнаваме, че имаме известна умора от коалициите. Това е резултат и от медийната кампания за превръщане на „коалиция“ в мръсна дума, заяви е лидерът на ДПС Лютви Местан.

„Следващото правителство трябва да бъде на ясните национални приоритети, но това не е задължително да бъде коалиционно правителство. Ролята на ДПС е активен и основен съсубект за изграждане на алтернатива на сгрешеното и провалено управление на ГЕРБ. Широкото съгласие залага алтернативата на ГЕРБ“, каза Местан в студиото на БТВ.

Според лидера на ДПС, зад следващия кабинет трябва да стои широко политическо съгласие, без задължително да влизат партийни функционери.

„Рано е да се правят прогнози кой ще спечели изборите, но няма логика при това провалено управление ГЕРБ да спечели вота“, коментира Местан.

Той обясни присъствието си на пресконференцията на БСП след референдума с позицията, че партията разглежда това като въпрос, който може да се сравнява с изборите. Управляващите прехвърлиха пресконференциите в БТА и по този начин допълнително го смачкаха, изтъкна Местан.

По отношение на сравнението между Октай Енимехмедов и Левски, Местан каза, че това е лош атестат за българското гражданско общество.

„Това са изолирани прояви“, каза Местан.

#Лютви Местан #ДПС #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници