Акад. Воденичаров е човек на науката, не на БСП, твърдят от ГЕРБ

Акад. Воденичаров е човек на науката, не на БСП, твърдят от ГЕРБ
Акад. Стефан Воденичаров беше председател на инициативния комитет на БСП, който събра подписката за иницииране на референдума за развитието на ядрената енергетика. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Акад. Стефан Воденичаров не е човек на БСП, а човек на науката, коментира депутатът от ГЕРБ Румен Стоилов.

По думите му кандидатурата на председателя на БАН не е политическа номинация, въпреки че беше предложена от премиера Бойко Борисов в Министерския съвет.

По-рано в парламента депутатът от Синята коалиция Веселин Методиев изрази недоумение, че „човек на БСП става министър в кабинета на ГЕРБ“. Акад. Стефан Воденичаров беше председател на инициативния комитет на БСП, който събра подписката за иницииране на референдума за развитието на ядрената енергетика.

„Като председател на БАН г-н Воденичаров започна много добре да се справя, готви структурни промени, които сме ги изисквали ние винаги като народни представители. Мисля, че като представител на научната общност много добре ще се справя в качеството си на министър на образованието“, коментира Румен Стоилов.

Той подчерта, че ФНИ не се управлява директно от министъра, но изрази вяра, че акад. Стефан Воденичаров има своя визия за фонда, въпреки че там ще бъде назначен човек, който сериозно ще се занимава с него.

„Това са абсолютни спекулации, че той е човек на БСП, той е човек на науката, който би се справил със своите отговорности като министър на образованието“, опроверга първите реакции на опозицията депутатът Румен Стоилов.

#Синята коалиция #Веселин Методиев #МОМН #депутат от ГЕРБ #Румен Стоилов #Стефан Воденичаров #БСП #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници