Притеснителен ръст на скритите доходи отчитат анализатори

Притеснителен ръст на скритите доходи отчитат анализатори
Мажду 10% и 15% от населението има скрити доходи. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Въпреки че ръстът на скритите обороти и заетите хора в икономиката намалява, делът на неофициалните доходи е все още притеснително висок, отчита анализ на Центъра за изследване на демокрацията.

Мажду 10% и 15% от населението има скрити доходи, посочи старшият анализатор Тодор Ялъмов пред БНР преди представянето на проучване на динамиката на скритата икономика в България.

„За големите фирми е неизгодно да са в сивата икономика, защото рискът и разходите за двойно счетоводство надминават приходите“, коментира Тодор Ялъмов.

„НАП, с променените методи, с включването на апаратите онлайн, дава своя принос за осветляването на фирмите“, допълни анализаторът.

Според Центъра за изследване на демокрацията положителното развитие по много показатели като износ и доходи показват, че българската икономика излиза от кризата.

„Показателите на добрите фирми сочат, че те дори са спечелили от кризата - отнася се за всички отрасли. Много фирми са фалирали или загубили, но добрите оцеляват“, твърди Тодор Ялъмов.

#Център за изследване на демокрацията #НАП #сива икономика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници