Демби натопил Баретата, че дели наркопазара с Алексей Петров

Демби натопил Баретата, че дели наркопазара с Алексей Петров
МВР работи по всички версии за стрелбата срещу Златко Баретата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Димитър Вучев-Демби натопил Баретата и Алексей Петров, че делили наркопазара.

Часове след атентата срещу Златомир Иванов - Златко Баретата, на 29 януари Демби е подал сигнал в МВР за това, че Алексей Петров и Баретата на среща през 2009 г. разпределяли наркопазара и опитвали да подчинят целия криминален контингент, съобщава в. „24 часа“.

Соченият за един от подземните босове в София Демби е подал през 2009 г. и жалба до президентството, в която описал, че докато Петров е сред шефовете в ДАНС, спецагенцията пази Златко Баретата и дясната му ръка Мартин Станков-Рашо, както и цялата му структура за разпространение на наркотици в София.

Дни след като Вучев подал сигнала, близък на Алексей служител на ДАНС и двама братя, разследвани и оправдани за похищения, опитали да отвлекат Демби от заведение на Околовръстното шосе в София, разказва самият той на полицията.

Заради новосъбраните данни има версия, че конфликт след разговора на Петров с Иванов и последвалият арест на Баретата през 2009 г. може да са свързани с атентата срещу Златомир Иванов пред Съдебната палата.

„Работим по всички лица, съпричастни към тежката организирана престъпност, в това число и Алексей Петров, във връзка със стрелбата срещу Златомир Иванов-Баретата“, заяви в четвъртък в Белово министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

#Алексей Петров #Златомир Иванов #Златко Баретата #Алексей Петров #Цветан Цветанов #ДАНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници