ГДБОП хвана група сутеньори в София

ГДБОП хвана група сутеньори в София
Снимка: МВР, пресцентър
A A+ A++ A

Организирана престъпна група, занимавала се с набиране, склоняване към проституция и трафик на жени с цел сексуална експлоатация, е неутрализирана от служители на ГДБОП, съобщиха от МВР.

Акцията на територията на София е реализирана със съдействието на служители от СДВР и под наблюдението на Специализираната прокуратура.

В хода на спецакцията антимафиотите задържали лидера на групата В.П. (45 г.) от София и тримата му сътрудници - Ц.Т. (41 г.) от Монтана, Г.А. (48 г.) от Русе, криминално проявен и осъждан за неплащане на издръжка, и С.М. (42 г.) от Силистра.

По първоначални данни в престъпната схема е участвала и 31-годишната Г.Л. от Пазарджик, регистрирана за проституция в България и Кралство Холандия. Тя е призована за разпит, тъй като е майка на тримесечно бебе.

Спецслужителите са извършили следствени действия на 8 адреса на територията на София и страната – бар в столичен хотел, жилища, обитавани от задържаните, и офиси на търговски дружества. Оттам са иззети мобилни телефони, СИМ карти, 2 компютърни конфигурации, бяло прахообразно вещество, реагиращо на кокаин, преносими компютри, флаш памети.

Открити са и близо 2100 лв. – оборот от предоставени сексуални услуги, тефтери с имена и вписани номера на мобилни телефони, бележки с обороти и др.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 321, ал. 3, пр. 2, т. 1, във връзка с ал. 1 от НК, под наблюдението на Специализираната прокуратура. Работата по изясняването на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава, съобщават още от МВР.

#сутеньори #трафик на жени #специална операция #ГДБОП #МВР #София #организирана престъпност #Холандия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници