На протест искат съд за делегатите на ДПС, пребили Октай Енимехмедов

На протест искат съд за делегатите на ДПС, пребили Октай Енимехмедов
Октай Енимехмедов остана окончателно в ареста с решение на Софийски градски съд от 29 януари. Той получи подкрепа и в съдебната зала. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Протест в няколко български града на 2 февруари ще поиска „Съд за „делегатите", пребили Октай Енимехмедов".

Демонстрациите ще започнат в 12:00 часа – пред Народното събрание в София и пред Съдебните палати във Варна, Бургас и Пловдив.

Организаторите на протеста отбелязват във Фейсбук, че по време на конференцията на ДПС на 19 януари са били извършени две престъпления.

„За едното лицето Октай Енимехмедов е задържан и очаква съд и цялата строгост на закона. За другото обаче виновни няма. Група лица по хулигански подбуди нанесоха побой с телесни повреди на Октай Енимехмедов – престъпление по Наказателния кодекс," пишат организаторите.

Те подчертават, че не оправдават действията на 25-годишния нападател на Ахмед Доган, но и осъждат тези на делегатите.

„Октай беше линчуван, с потъпкани права от хора, членове на движение за "права и свободи"," се казва още в съобщението за протеста.

Исканията на протестиращите са на основата на видеозаписите от нападението и побоя да бъдат разпознати делегатите, били Октай Енимехмедов и да им бъде повдигнато обвинение за побой и хулиганска проява на обществено място.

Поддръжниците на Октай Енимехмедов в Кърджали също обявиха 2 февруари за ден на протест в подкрепа на нападателя на Ахмед Доган. Така смятат да засвидетелстват солидарност с младия бургазлия.

Октай Енимехмедов остана окончателно в ареста с решение на Софийски градски съд от 29 януари.

#Октай Енимехмедов #протест #ДПС #Ахмед Доган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници