Десетина на площада и 10 000 в интернет искат съд за делегатите на ДПС, били Енимехмедов

Десетина на площада и 10 000 в интернет искат съд за делегатите на ДПС, били Енимехмедов
До дни граждански комитет ще внесе сигнал до главния прокурор за извършено престъпление, стана ясно на протеста в София. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Едва десетина души се събраха пред Народното събрание в София на мълчалив протест с настояване за съд срещу делегатите на ДПС, пребили 25-годишния Октай Енимехмедов, след като той заплаши с газов пистолет лидера на партията.

10 000 са събраните подписи в Интернет с искане делегатите на ДПС да бъдат. Организаторът на протеста Тони Господинов пък съобщи, че ще бъде учреден граждански комитет, който до дни ще внесе сигнал за престъпление до главния прокурор, предаде БГНЕС.

Той подчерта, че протестът не е в подкрепа на Октай Енимехмедов, а за равнопоставеното прилагане на закона спрямо всички граждани.

„Ако прокуратурата беше свършила тези правни действия да повдигне обвинение срещу Октай и след това за второто престъпление, за тези, които го ритаха и се саморазправяха, нямаше да има такъв протест. Вече две седмици се вижда, че прокуратурата поне не е дала изявление, че е установила кои са тези хора и те какво са направили," каза Светослав Николов.

Един от участниците в протеста – Иво, се присъединил към организаторите, защото иска България да бъде „правова и демократична държава".

„Ние сме член на ЕС и трябва да има справедливост за всички, трябва да има съдебен процес за Октай, трябва да има обаче и справедливи присъди за тези, които участваха в побоя му и за тези, които малко след това, визирам Лютви Местан, обявиха, че това е етнически конфликт и се опитаха да създадат етническо напрежение в България," обясни Иво.

#Ахмед Доган #ДПС #побой #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници