Фараж: Нищо против българите, но правилата на играта се променят!

Фараж: Нищо против българите, но правилата на играта се променят!
Правилата на играта се променят. Без да имам нищо против българите, румънците и поляците, каза Найджъл Фараж пред българската ТВ7. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Толерантността във Великобритания е прескочила прага на търпимост, заяви лидерът на британската Партия на независимостта (UKIP) Найджъл Фараж в интервю за българската ТВ7.

Британският политик от няколко седмици предупреждава за опасността българи и румънци да залеят пазара на труда във Великобритания след отпадането на трудовите ограничения за тях през 2014 г.

„Имам усещането, че се случва нещо неправилно и безпрецедентно в нашата история," коментира Найджъл Фараж и подчерта, че неговите коментари по темата не се отнасят за българите като цяло, колкото за отворянето на вратите за имигранти на Обединеното кралство за неограничен брой хора.

„Повече от ясно е, че ако жителите на една бедна държава имат тази алтернатива, има сериозен риск да изберат именно нея. А алтернативата е търсене на работа във Великобритания," твърди лидерът на евроскептичната партия.

Политикът пак повтори тезата си, че ако е млад българин, веднага ще стегне багажа си и ще тръгне за Острова.

Фараж, който лобира за излизане на Великобритания от Европейския съюз каза, че все повече англичани споделят мнението му, защото са притеснени, че не могат да контролират движението на хора към страната.

Той припомни как през 2004 г. с влизането на доста страни от Източна Европа в ЕС страната му е очаквала по 10 000 емигранти на години, а те са достигнали милион. По думите му тези хора, основно поляци, били колкото трудово дисциплинирани, почти толкова и неквалифицирани.

„Правилата на играта се променят. Без да имам нищо против българите, румънците и поляците," каза още Найджъл Фараж.

#Найджъл Фараж #Партия на независимостта #UKIP #Великобритания #имигранти #България #Румъния

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници