Премиерът да изчисти името си категорично, препоръча Татяна Буруджиева

Премиерът да изчисти името си категорично, препоръча Татяна Буруджиева
По думите на Татяна Буруджиева въпросите около миналото на премиера Бойко Борисов се повдигат не за първи път и не е достатъчно неговото изявление, че няма нищо общо. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Премиерът на България Бойко Борисов трябва да изчисти името си по много категоричен начин, препоръча политологът Татяна Буруджиева, след като свързаният с „Уикилийкс“ сайт „Болканлийкс“ публикува досието му за вербуване от ЦСБОП от 1996 г.

По думите на Буруджиева подобни въпроси около миналото на премиера се повдигат не за първи път и не е достатъчно неговото изявление, че няма нищо общо. Според нея е необходима прокурорска проверка на премиера, за да се приключи с темата.

„Надявам се, че по закон прокуратурата може да се сезира. Сериозни обвинения срещу български политици, особено на такъв пост, трябва да бъдат приключвани бързо. Много активно трябва да се заеме властта с опровергаване на тези неща“, обясни политологът пред БНР.

Татяна Буруджиева коментира и назначаването си като началник на кабинета на лидера на БСП Сергей Станишев.

„В БСП винаги е имало различни мнения, това е предполагало говорене кой, как и кого ще атакува. Резултатите винаги са били надделяване на разума пред много личните интереси. Политическите решения са за политиците, аз съм експерт и давам експертно мнение“, каза тя, подчертавайки, че политическите партии винаги могат да се допитват до социолози и политолози.

Според Татяна Буруджиева България има шанс да заеме водещо място в дебата за бъдещето на Европа и да престане да бъде „лошото дете“.

Според нея на изборите не се очертават драматични преимущества и загуби.

„Това ни обрича да правим избора сред наличните ресурси. Много голямо значение има коя от политическите сили как ще покаже, че си е взела поуките. Засега се въртим в изключително познати фигури, които за съжаление сме ги пробвали всичките в управлението, но няма лошо да се обединим около някакви национални приоритети“, каза още Буруджиева.

#Сергей Станишев #Бойко Борисов #БСП #Татяна Буруджиева #министър-председател на България #Буда #досие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино