Цветанов: Агент „Буда“ е предизборен трик на определени сили в държавата

Цветанов: Агент „Буда“ е предизборен трик на определени сили в държавата
Цветан Цветанов обясни, че няма опасения, че за него ще се появи досие подобно на т.нар. Буда. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В информациите в медиите за това, че премиерът Борисов е бил вербуван за агент на ЦСБОП с псевдоним „Буда“, няма нищо притеснително и това са писания в интернет пространството, които са се появявали за Борисов винаги преди избори, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Коментарът му беше направен по повод публикацията в сайта „Биволъ“ на документ от оперативен работник, предложил на 9 декември 1996 г. Борисов „да бъде регистриран в оперативния отчет на службата като информатор“, коментира в. „Дневник“.

Самият Борисов пред „Преса“ отрече да е бил информатор.

„Една малка част от това, което беше изписано в интернет пространството по този случай, сме го чели 2005 г., когато премиерът беше кандидат за кмет на София. Знаете, че тогава, преди втория тур, почти всички ползваха интернет и на своите адреси получиха подобна информация. През 2009 г. отново това беше актуална тема. През 2001 г. си спомням, някъде преди президентските и местните избори, също, и тогава дори се говореше за досието „Буда“. Няма нищо, което да е притеснително в това, което излиза“, обясни Цветанов, цитиран от информационна агенция „Фокус“.

Цветанов обясни публикациите със „сценариите, които се реализират от определени сили в държавата“ и повтори тезата си, че е „важно да отчитаме това, което е направено“.

Вътрешният министър няма опасения, че за него ще се появи досие подобно на т.нар. Буда.

#ЦСБОП #Буда #Бойко Борисов #Цветан Цветанов #министър-председател на България #Буда #досие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино