4 телекома с интерес към GLOBUL

4 телекома с интерес към GLOBUL
A A+ A++ A

Интерес към покупката на GLOBUL има от 4 големи телекома, пише Reuters като се позовава на източници, които са запознати със ситуацията. Очаква се стойността на сделката да надхвърли 700 милиона евро. От изданието уточняват, че OTE продава компанията и сателитния оператор HellasSat, от който може да получи около 200 милиона евро, за да може в началото на следващата година да финансира дълг от 1,8 милиарда евро.

Предварително бизнес проучване провеждат Turk Telekom, Turkcell и норвежката компания Telenor, но освен това в сделката може да се включи и Deutsche Telekom. Германците държат 40% от OTE и ще влязат в сделката само в случай, че предложените цени се окажат по-ниски от очакваното. Според източникът на Reuters обвързващи оферти се очакват до 18 март, а сделката може да се случи по-късно същия месец или през април.

Не е изключено обаче OTE да се откаже от продажбата след като преди дни е успяла да си осигури 700 милиона евро чрез издаване на облигации. Това ще помогне на компанията да покрие плащанията по дълговете си през тази година и да остави продажбата на заден план още повече, че GLOBUL е едно от най-печелившите подразделения на OTE. Все пак финалното решение ще бъде взето когато потенциалните купувачи представят офертите си и засега нещата отиват към продажба.

http://www.reuters.com/article/2013/02/01/bulgaria-ote-idUSL5E8MR6TL20130201

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници