Windows Phone Tango ще има премиера на CES 2012?

Windows Phone Tango ще има премиера на CES 2012?
A A+ A++ A

Изложението CES 2012 започва след броени дни, на 10 януари, и можем да се обзаложим, че ще ни донесе много интересни новини. Вече писахме, че на 9 януари Nokia ще има специална пресконференция, посветена на Windows Phone, но освен това на събитието няма да мине и без новини около платформата на Microsoft. Според непотвърдена информация, която уж идва от сигурен източник, на CES 2012, и по-точно на 13 януари, ще се състои премиерата на следващата версия на Windows Phone с кодовото име Tango. Изглежда, платформата ще бъде демонстрирана на два нови телефона на Nokia, които ще бъдат представени тогава - Nokia Lumia 719 и Lumia 900.

Сред очакваните промени в Tango е добавянето на съвместимост с технологията LTE, както и работа с по-ниски екранни резолюции, което ще позволи създаването и на бюджетни телефони с WP. Очаква се и че с тази версия ще бъде осигурена допълнителна локализация и не е изключено сред тях да е и българският. Ако това стане, Nokia най-вероятно ще започне да предлага официално в страната ни и смартфони с WP. През следващите месеци след януари ъпдейтът ще достигне и до съществуващите устройства с платформата.

Другата информация от същия източник подсказва още нещо интересно. След версия Tango се задава Apollo, издание, което ще донесе много по-сериозни промени в платформата и най-вероятно ще бъде по-сериозно интегрирано с Windows 8. Неговата премиера също е свързана със събитие на Nokia и според данните тя ще се състои в средата на юни по време на Nokia Connection 2012. Сред очакваните промени са съвместимост с двуядрени процесори, дисплеи с по-висока резолюция, NFC възможности и най-вероятно промени в интерфейса. На това събитие ще бъдат представени различни продукти на Nokia, сред които дългоочакваният наследник на камерафона N8 и първият таблет с Windows 8 на компанията.

http://dgui.wordpress.com/2011/12/20/insider-reveals-tango-apollo-dates/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници