С желатинова глава проверяват колко опасен бил пистолетът на Октай

С желатинова глава проверяват колко опасен бил пистолетът на Октай
Със специален макет на човешка глава, изработен от желатинов разтвор, следствието ще проверява какви поражения е могъл да причини Октай Енимехмедов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Със специален макет на човешка глава, изработен от желатинов разтвор, следствието ще проверява какви поражения е могъл да причини Октай Енимехмедов на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган.

Това обясни пред БНР главният прокурор Сотир Цацаров, според когото следственият експеримент ще бъде част от обективното разследване, за което настоява прокуратурата.

Главният държавен обвинител подчерта, че се разследват всички версии за мотивите на Октай Енимехмедов, включително за „хора, които са спомогнали за формирането на решението“ за напедението на конференцията на ДПС на 19 януари.

Според Сотир Цацаров побоят, нанесен на 25-годишния мъж от делегатите на ДПС след опита за стрелба срещу Доган, не е „чак изтезание“.

„Октай Енимехмедов е бил освидетелстван за всички травми, които е получил. Иззета е цялата медицинска документация от тогава. На базата на тях съдебната експертиза трябва да прецени телесните му увреждания“, коментира главният прокурор.

Той обаче призна, че като зрител гледа кадрите от боя „с недобро чувство“, но изтъкна, че преценките трябва да се правят професионално.

#Сотир Цацаров #главен прокурор #Ахмед Доган #ДПС #Октай Енимехмедов #следствен експеримент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници