ГЕРБ: Никой не е посочвал „Хизбула“ като отговорна за атентата

ГЕРБ: Никой не е посочвал „Хизбула“ като отговорна за атентата
Доброслав Димитров подчерта, че българското правителство не е обвинило нито „Хизбула“, нито Иран, и упрекна опозицията, че се опасява „да не обидим някого“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Никой не е посочвал ливанската групировка „Хизбула“ като отговорна за терористичната атака срещу израелските туристи на летището в Бургас, подчерта депутатът от ГЕРБ Доброслав Димитров.

„Единственото, което беше направено на КСНС, беше да се даде информация за свързаните с атаката и да се направи обосновано предположение“, изтъкна народният представител от мнозинството, цитиран от КРОСС.

След близо 6-часовото заседание на Консултативния съвет за национална сигурност във вторник Цветан Цветанов обяви, че съществува „обосновано предположение“, многократно подчертавайки израза, за връзка на двама от тримата атентатори от Бургас с военното крило на „Хизбула“.

„Това, че един от членовете на „Хизбула“ е свързан с атентата в Бургас, не означава, че това е организирано от тази групировка“, каза Доброслав Димитров.

Депутатът подчерта, че българското правителство не е обвинило нито „Хизбула“, нито Иран и упрекна опозицията, че се опасява „да не обидим някого“.

„Не можем да си заровим главата в пясъка и да се надяваме някой да ни подмине, няма опасност за българските граждани. Много по-голяма е опасността да си замълчим и да не посочим виновните за атаката“, коментира още депутатът от ГЕРБ.

Зам.-председателят на ДПС Христо Бисеров подчерта, че зад информацията за връзката на „Хизбула“ с атентата стои само ГЕРБ, и разграничи останалите парламентарно представени партии от тезата.

„Президентът Росен Плевнелиев не потвърди тази информация, а КСНС няма приета обща позиция по въпроса. Това политическо действие, без компетентните органи да са си свършили работата, представлява поемане на отговорност за рисковете за националната сигурност на страната. Реакцията от Тел Авив, Белия дом и ЕС са знакови“, каза Христо Бисеров.

Идеята на Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Николай Младенов да промени позицията на ЕС за „Хизбулла“ е доста смела, тъй като Германия и Великобритания правят разлика между военното крило и политическото крило на групировката, посочи зам.-председателят на ДПС.

#„Хизбула" #депутат от ГЕРБ #Христо Бисеров #депутат от ДПС #Ливан #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници