Британският премиер похвали България за разследването на атентата

Британският премиер похвали България за разследването на атентата
Българската полиция и разузнаване са свършили отлична работа при разследването на атентата в Бургас при изключително трудни условия, смята британският премиер Дейвид Камерън. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Британският премиер Дейвид Камерън похвали България за разследването на атентата в Бургас ден след като българският вътрешен министър оповести, че зад нападението стои военното крило на ливанската проиранска групировка „Хизбула“.

„Бих искал да Ви благодаря за усърдното и акуратно разследване, проведено от България, на терористичното нападение в Бургас на 18 юли 2012 година и да изразя пълната солидарност на британския народ с народа на България“, написа британският премиер Дейвид Камерън в писмо до българския министър-председател Бойко Борисов, цитирано от правителствената пресслужба.

Българската полиция и разузнаване са свършили отлична работа при разследването на атентата в Бургас при изключително трудни условия, се казва в изявлението на Камерън.

„Събрали сте силни доказателства, които сочат участието на групировката „Хизбула“ в бомбения атентат; това е оценка, която изцяло подкрепяме. Важно е да можем да го заявим публично“, подчертава още британският премиер.

Според него „сега е нужно да работим заедно, за да предприемем необходимите стъпки за адекватно реагиране към терористично нападение на територията на ЕС. Отхвърлям всяко внушение, че някак по-безопасно е да не посочваме имената на участниците или да предприемем действия, за да не им позволим да ударят отново: да постъпим така, означава, че тероризмът ни е уплашил и че им позволяваме да тъпчат нас и общите ни ценности“, пише в писмото си британският премиер.

Камерън се ангажира британското правителство да продължи да подпомага България по всички възможни начини както в разследването, така и в усилията на страната да не се допуска подобен атентат отново.

#Великобритания #Хизбула #атентат #Дейвид Камерън #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници