Ливан: Обвиниха „Хизбула“ заради предстоящите избори в България

Ливан: Обвиниха „Хизбула“ заради предстоящите избори в България
„Въпросът има вътрешнополитически аспект, особено като се има предвид, че България се готви за избори“, обяви Набих Бери. Снимка: БГНЕС.
A A+ A++ A

Обвиненията, че „Хизбула“ стои зад атентата в Бургас, са свързани с вътрешнополитически интереси в България, особено с оглед на предстоящите парламентарни избори в страната, обяви председателят на ливанския парламент Набих Бери.

Обвиненията на България и призивите „Хизбула“ да бъде включена в списъка на терористичните организации е „срещу интересите на Ливан и ливанския народ“, каза още Бери, цитиран от „Дейли стар“.

След заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност във вторник вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че съществува „обосновано предположение“ за връзка на двама от тримата атентатори от Бургас с военното крило на „Хизбула“.

„Въпросът има вътрешнополитически аспект, особено като се има предвид, че България се готви за избори“, обясни председателят на ливанския парламент.

Ливанската политическа коалиция „14 март“ предупреди, че обвиненията на България ще имат политически и други последици за Ливан, особено ако ЕС признае „Хизбула“ за терористична група.

Ако „Хизбула“ бъде обявена за терористична организация, това ще навреди на образа на Ливан и ще предизвика финансови, икономически и политически проблеми в страната, както и проблеми със сигурността“, се посочва още в изявлението на коалицията.

#парламентарни избори #ЕС #България #Бургас #Ливан #"Хизбула" #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници