Нетаняху: Израел ще отмъсти за атентата в България

Нетаняху: Израел ще отмъсти за атентата в България
Израелският премиер Бенямин Нетаняху призова Европейския съюз да погледне истинската същност на ливанската групировка „Хизбула" и да им даде отговор. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху е заявил пред близките на загиналите при атентата на летище "Сарафово" в Бургас израелски туристи, че отговорните за убийствата ще платят цената, съобщава сайтът "Джуиш Телеграф".

Изявлението на Бенямин Нетаняху бе направено ден след като във вторник българските власти оповестиха, че подкрепяното от Иран движение „Хизбула” стои зад взрива през 2012 г. срещу автобус с израелски туристи.

Нетаняху определи изводите от разследването като „по-нататъшно потвърждение на това, което вече знаем – „Хизбула” и иранските му покровители дирижират световна кампания на терор, обхващаща държави и континенти”.

След заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност във вторник вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че съществува „обосновано предположение" за връзка на двама от тримата атентатори от Бургас с военното крило на „Хизбула".

#Бенямин Нетаняху #атентата #летище "Сарафово" #Бургас #Цветан Цветанов #„Хизбула"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници