КТ „Подкрепа“: Българите не започват бизнес, защото вече не вярват в нищо

КТ „Подкрепа“: Българите не започват бизнес, защото вече не вярват в нищо
Според Константин Тренчев данъците ни са ниски, но инвеститори не идват, защото икономиката не се развива. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В банките има много пари, защото хората в България вече не вярват в нищо и не искат да инвестират в малък и среден бизнес, заяви лидерът на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев.

„Не можем да говорим за оптимизъм, защото младите и образованите хора, кръвта на нацията, избягаха в чужбина. Не вярвам много от тях да се върнат“, посочи Тренчев в студиото на Нова телевизия.

Той уточни, че стотици хиляди души са загубили работата си от началото на кризата, но политиците продължават да обещават светли бъднини.

„Вярно е, че данъците ни са ниски, но е вярно и че инвеститори не идват, както се хвали финансовият министър Дянков. Трябва да се стремим към създаване на трайни работни места. Това може да стане, когато има трайно развитие на икономиката и добри условия за бизнес. Такива обаче не виждам. Богати хора с помощи не могат да се получат. Богати хора се създават с разкриване на трайни работни места“, каза Тренчев.

#КТ "Подкрепа" #Константин Тренчев #Симеон Дянков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници