Сугарев: С досието "Буда" БСП стартира предизборната си кампания

Сугарев: С досието "Буда" БСП стартира предизборната си кампания
Скандалът налива вода в мелницата на Румен Петков и БСП, смята Едвин Сугарев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изнасянето на досието „Буда” е организирано от БСП и слага началото на предизборната кампания, заяви  бившият син депутат Едвин Сугарев.

"Скандалът налива вода в мелницата на Румен Петков и БСП.  Не изключвам възможността в цялата работа да има и руска разработка, защото правителството на ГЕРБ силно  удариха по интересите на Русия в България", заяви Сугарев пред ТВ7.

По думите му, разклащането на доверието в ГЕРБ е основната цел на подхвърлянето на документите. Друга причина може да е опитът да се създаде шум около излизането на информации, които са в ущърб на БСП. Втората тема са историите, около АЕЦ "Белене" и СРС-тата, които Яне Янев бегло показа по телевизията.

„Буда” скандалът излиза от сайт, който се позовава на анонимни източници. Това е начинът, по който се пазят информаторите. Най-лесният начин. Нека припомним, че Яне Янев първи говори за “Буда” през 2011-а, като каза, че му е подхвърлено от Румен Петков, коментира бившият депутат. 

По думите на Сугарев такова досие не може да се изнесе. То се чете на място и всеки, който го гледа, се записва, затова може да се смята, че то е изнесено имено от хората, които са направили предложенията за вербуването на Бойко – това са Младен Георгиев и Спас Спасов.

#досето "Буда" #Едвин Сугарев #Бойко Борисов #Яне Янев #Румен Петков #Младен Георгиев #Спас Спасов #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници