Българинът Цветан Йорданов завърши 9-и в маратона на 88 км. в Аржентина

Българинът Цветан Йорданов завърши 9-и в маратона на 88 км. в Аржентина
Състезателят по плувен маратон Цветан Йорданов завърши с девето време плуването на дължина 88 км в последния от трите кръга от веригата „Гран при“ в Аржентина. Снимка: Фейсбук
A A+ A++ A

Състезателят по плувен маратон Цветан Йорданов завърши с девето време плуването на дължина 88 км в последния от трите кръга от веригата „Гран при“ на Международната федерация по плувни спортове (ФИНА).

Българският състезател финишира за 10 часа 06 мин. 52 сек. след старта в откритите води на Ернандариас-Парана в Аржентина в неделя. Победителят в надпреварата измина разстоянието за 9 часа 39 мин. 42 сек.

Освен че беше единственият българин на състезанието, Цветан Йорданов имаше конкуренция от само още 14 състезатели от Аржентина, Македония, Русия и Сирия.

Цветан Йорданов стартира участието си в трите маратона на 27 януари, когато плува 15 км в откритите води на река Параня в Росарио и завърши 15-и с време 2:02:54 на 12:51 минути от победителя Симоне Ерколи от Италия.

57-километровата дължина на маратона в Санта Фе преди седмица Цветан Йорданов взе за 9:13:22 часа и се класира на 14-о място.

Младият и талантлив Цветан Йорданов има 3-то място на маратона в Сърбия (Шабац) през 2009 г., а от 5 г. тренира с Красимир Туманов – наставник на самия Петър Стойчев.

#Цветан Йорданов #плуване #маратон #Петър Стойчев #Аржентина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници