Walltopia ще инвестира 15 млн. лева в културен и спортен център в София

A A+ A++ A

Фирмата за производство на изкуствени катерачни стени Walltopia ще инвестира 15 млн. лв. в строителството на нов мултифункционален център за спортни и културни събития в София през 2014 г.

Инвестицията включва разработката на проект и изграждането на мултифункционална сграда с обща разгъната застроена площ 8000 кв.м непосредствено до метростанция „Младост 3“, съобщава в. „Дневник“.

Aрхитектурният идеен проект ще бъде избран през март 2013 г. като финален етап на стартиралия в рамките на Sofia Architecture Week 2012 отворен международен конкурс.

Концепцията на Collider Activity Center е изцяло нова за София, защото за пръв път едно място обединява културата и спорта, уточняват инвеститорите.

Различни типове катерачни стени, парк, фитнес център, плувен басейн, зали за спорт и танци, SPA център, ресторант и бар ще са само част от предлаганите забавления.

Конкурсът за избор на идейния архитектурен проект ще протече в един етап, като през март 2013 международно жури с участието на Райнард Йокс, партньор на световноизвестния архитект сър Норман Фостър във Foster + Partners, ще селектира петима финалисти.

Инвеститорът в проекта – Walltopia, ще избере един от петте проекта, който да бъде реализиран.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници