Борисов: Щом "Хизбула" е толкова бяла, какво се плаши Станишев за националната сигурност

Борисов: Щом "Хизбула" е толкова бяла, какво се плаши Станишев за националната сигурност
Бойко Борисов попита Сергей Станишев, с какво е опасна "Хизбула". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ако "Хизбула" е бяла организация, колкото казва Сергей Станишев, какво се притеснява, че когато сме я посочили, опасността за националната сигурност се повишава, попита премиерът Бойко Борисов.

"Станишев го казва, и нашите опоненти. Защо, с какво е опасна "Хизбулла", че когато сме я посочили, и то военното им крило, според Станишев и компания, има вече заплаха за националната сигурност? С какви аргументи разполага "Хизбулла", че да е опасна за националната сигурност?", не спря да се чуди Борисов, цитиран от информационна агенция "Фокус".

На въпрос журналисти за очакваното официално изявление на "Хизбулла" относно обвиненията на България за отношение към атентата в Бургас, Борисов заяви: „Дайте да го видим. Аз не съм чул никой досега да си признае нещо, свързано с подобен акт, така че те ще кажат нещо в тази посока, че не са те”.

На 16 февруари ливанската групировка „Хизбула“ ще направи официално изявление във връзка с обвиненията на българските власти за съпричастност на военното й крило към атентата в Бургас.

Според приближени до „Хизбула“ групировката категорично отрича да е замесена в атаката в Бургас на 18 юли 2012 г., при която загинаха шестима невинни граждани.

Те посочват, че ако има какво още да бъде казано по въпроса, то това ще бъде направено от лидера на „Хизбула“ Хасан Насрала на 16 февруари. В събота той ще произнесе реч в Бейрут по повод на годишнините от убийствата на трима от лидерите на шиитското движение.

#Бойко Борисов #Сергей Станишев #"Хизбула" #министър-председател на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници