„АБНА”: "Хизбула" отхвърля българското разследване

„АБНА”: "Хизбула" отхвърля българското разследване
Лидерът на „Хизбула“ Хасан Насрала ще направи официално изявление за разкритията на София на 16 февруари, когато ще произнесе реч в Бейрут по повод на годишнините от убийствата на трима от лидерите на шиитското движение. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Ливанската радикална групировка "Хизбула" отхвърля българското разследване, което обвини нейното военно крило за нападението над автобус, което отне живота на петима израелски туристии българския шофьор в град Бургас през юли 2012 година, пише иранското електронно издание „АБНА", цитирана от информационна агенция "Фокус".

„Израел провежда международна кампания срещу „Хизбула", а българският доклад е част от подстрекателствата и обвиненията срещу „Хизбула", подтиквани от Израел", заяви заместник-генералният секретар на ливанското движение, шейх Наим Касем.

Обвинителният акт на българското произраелско правителство не само има за цел „Хизбула" но също така е и политически капан за европейските държави. Необходимо е да се посочи, че европейското проникване в арабския свят намалява, след избухването на Арабската пролет и падането на някои авторитарни режими, с които европейските държави поддържаха силни връзки. Едно действие срещу „Хизбула" ще причини вреди в бъдеще на европейското влияние в Ливан, Близкия изток и ислямския свят", пише изданието.

На 16 февруари ливанската групировка „Хизбула“ ще направи официално изявление във връзка с обвиненията на българските власти за съпричастност на военното й крило към атентата в Бургас.

Според приближени до „Хизбула“ групировката категорично отрича да е замесена в атаката в Бургас на 18 юли 2012 г., при която загинаха шестима невинни граждани.

#„Хизбула" #атентат #Бургас #България #Хасан Насрала

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници