Плевнелиев обеща да следи за слабости в Изборния кодекс

Плевнелиев обеща да следи за слабости в Изборния кодекс
След срещата си с представители на партия „Атака“ в рамките на месеца на политическите консултации държавният глава подчерта, че въпроси около промените в изборното законодателство са дискутирани с всички политически сили, с които се е срещал досега.
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев обеща да реагира, ако има слабости в Изборния кодекс.

След срещата си с представители на партия „Атака“ в рамките на месеца на политическите консултации държавният глава подчерта, че въпроси около промените в изборното законодателство са дискутирани с всички политически сили, с които той се е срещнал до момента, предаде БГНЕС.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров добави, че се надява Росен Плевнелиев да използва правото си на вето, ако продължи липсата на диалог с управляващата партия по въпросите за кодекса.

По време на срещата в президентството президентът е бил информиран, че Законът за училищното и предучилищното образование, който предстои да бъде приет в парламента, не е финансово обезпечен.

Заедно с Волен Сидеров Росен Плевнелиев обсъди и предложението на „Атака“ доходите на българите да се приравнят със средноевропейските, както и възможността държавният глава да сподели тази идея с останалите политически сили.

„Президентът може да е платформа, за да бъде чут гласът на всеки, да се поставят всички идеи на масата, по някои идеи ще намерим консенсус, по някои не“, лаконично коментира Плевнелиев.

#Изборен кодекс #Росен Плевнелиев #Президент на България #„Атака" #политически консултации

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници