Октай Енимехмедов: Доган насаждаше омраза между българи и турци

Октай Енимехмедов: Доган насаждаше омраза между българи и турци
Октай Енимехмедов изпрати писмо до Би Ти Ви. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на ДПС Ахмед Доган насаждаше омраза между българи и турци, заяви Октай Енимехмедов, който насочи пистолет срещу почетния лидер на ДПС Доган по време на националната конференция на партията на 19 януари в НДК, предаде Би Ти Ви.

Това се казва в писмо до водещия Слави Трифонов, което предал брат му Метин Енимехмедов. 

„Аз съм един от много, гласували доверие на Доган и останали разочаровани от неговата политика. В последно време с това негово насаждане на омраза и паника между българи и турци стана още по-ясно, че всичко, което се случва около ДПС, е изцяло в интерес на една единствена фигура от неговото обкръжение“, пише Октай Енимехмедов.

В прочетеното в ефира писмо Октай изрази учудването си от думите на премиера Бойко Борисов, който „излиза пред хората и каза, че шапка му свалял, за това че бил добър политик“.

Относно побоя, който делегатите на партията му нанесоха, след като беше повален на земята, арестуваният каза, че по този начин са се оправдали очакванията му, че те са „шепа страхливци, доверили се на един доносник“.

Октай продължава с думите, че ако го питат защо, след като му засякъл пистолетът, не е ударил плесница на Доган, „ще ви кажа, че един мъж трябва да уважава противника си и да не го унижава пред хората му“.

На 5 февруари главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че обвинението работи по тезата, че Октай Енимехмедов не е действал сам.

По повод нанесения побой над Октай Енимехмедов стана ясно, че чрез запазените документи от прегледа му във ВМА се назначава още една експертиза, която ще се произнесе по отношение на травмите му.

#Метин Енимехмедов #Октай Енимехмедов #Ахмед Доган #ДПС #стрелба #Сотир Цацаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници